Tetoválás eltávolítás – Különleges lézeres technikával!

tetoválás eltávolítás

Napjainkban megnövekedett az igény a nem kívánt – elrontott vagy megunt – tetoválások eltávolítása iránt. Szalonomban különleges és nagyon hatékony, lézeres technikával végzem az eltávolító kezelést, Q-kapcsolt Nd: YAG lézer segítségével.

A kezelés során a megfelelő hullámhossz kiválasztásával, a tetoválások pigmentjei közé juttatom a lézer fényét, mely mikrorobbanásokat okoz. Ezek az apró robbanások rétegről-rétegre haladva törik össze a pigmentszemcséket, majd a szemcsékre bontott anyagot, a szervezet fokozatosan eltávolítja. A kezelést négy-hat hetente ismételjük meg, hogy az érintett bőrfelületnek legyen elég ideje a regenerálódásra.

A szükséges kezelések számát sok tényező befolyásolhatja. Az eltávolíttatni kívánt tetováláshoz használt festék színe, a pigmentek szemcsemérete, hogy hány réteg festékanyag halmozódott fel egymáson, valamint a tetoválás egyenetlenségétől is függ, hogy mennyi kezelésre van szükség. A kezelések száma 1-től akár 10-ig is terjedhet, de már 2-4 hét után látható eredményt hoz. A lézeres kezelés menetét nem befolyásolja, hogy pár hetes vagy több éves tetoválást szeretnénk eltávolítani.

A lézeres technikát alkalmazhatjuk testen és arcon egyaránt. A kezelés előnye, hogy nagyon gyors és hatásos, de a tökéletes eredmény elérése érdekében, a kezelés mellett, nagyon fontos a megfelelő otthoni ápolás is. Oda kell figyelni a rendszeres fertőtlenítésre, a megfelelő krém használatára, valamint az érintett bőrfelületen fényvédő krém alkalmazására.

Fontos továbbá, hogy az első napokban, hetekben ne ázzon fel a kezelt terület, ezért ilyenkor kerülni kell az uszodát, a szaunát, a gőzfürdőt, valamint az egyéb kozmetikai kezeléseket és a napozást is. Mindezek mellett figyeljünk oda a fokozott mennyiségű folyadékbevitelre, valamint a C-vitamin rendszeres fogyasztására.

A lézeres tetoválás eltávolító kezelés ugyan rendkívül hatásos, azonban bizonyos esetekben nem javallott a kezelés. Például terhesség, szoptatás, cukorbetegség, fél éven belüli retinoid terápia, akne kezelés, hypo-pigmentáció, keloid hajlam, allergiás reakció, vérzékenység, epilepszia, daganatos megbetegedés, lupus vagy más autoimmun betegség, lázas állapot, AIDS, herpesz, pacemaker, gyulladás, fényérzékenyítő gyógyszerek szedése esetén.